Λογότυπο Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών


Συνέδριο στο πλαίσιο εορτασμών των 150 χρόνων της ITU και της πρωτοβουλίας της ΕΕ Going Local:

“Challenges for Cyprus: Digital Single Market and ICT Innovation”

Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία

2 Οκτωβρίου 2015 - Λευκωσία

Στις 2 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί συνέδριο στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία με τίτλο “Challenges for Cyprus: Digital Single Market and ICT Innovation”. Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό. Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 150 χρόνια της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union-ITU) καθώς και της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επισκέψεις στα κράτη μέλη (Going Local). Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Μάριος Δημητριάδης.

Το Συνέδριο θα ασχοληθεί με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την Κύπρο σε σχέση με την ενιαία ψηφιακή αγορά και τις καινοτομίες που μπορούν να αναδυθούν από τις τεχνολογίες των επικοινωνιών και πληροφοριών.

Το διαδίκτυο και οι ψηφιακές τεχνολογίες μεταμορφώνουν τον κόσμο μας. Ωστόσο, τα υπάρχοντα εμπόδια στο χώρο του διαδικτύου έχουν ως αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να εκμεταλλευθούν όλα τα διαθέσιμα αγαθά και υπηρεσίες, οι εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις να έχουν περιορισμένους ορίζοντες, και οι επιχειρήσεις και κυβερνήσεις να μην μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από τα οφέλη της ψηφιακής οικονομίας

Είναι αδήριτη ανάγκη η ενιαία αγορά της ΕΕ να μετατραπεί σε ψηφιακή αγορά, εξαλείφοντας τους ρυθμιστικούς τοίχους και τους περιορισμούς που υφίστανται, ώστε οι 28 εθνικές αγορές να μετατραπούν σε μια ενιαία αγορά. Αυτό θα μπορούσε να συνεισφέρει € 415 δισεκατομμύρια ετησίως στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και να δημιουργήσει 3,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Το Συνέδριο απευθύνεται στους διαμορφωτές πολιτικής, στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στα υψηλόβαθμα στελέχη οργανισμών, καθώς και σε φορείς που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και καινοτομία.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, κ. Houlin Zhao, και η Principal Adviser στη Γενική Διεύθυνση CONNECT (Communication networks, Content and Technology) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Megan Richards. Επίσης, ομιλητές θα είναι ο Διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, και εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και των Συνδέσμων Καταναλωτών.

Επιπλέον πληροφορίες, σχετικά με το συνέδριο, μπορείτε να βρείτε στην πιο κάτω ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής :

http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/going-local-cyprus

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Cyta, η οποία θα προσφέρει ζωντανά, τη μετάδοση της εκδήλωσης, μέσω Live Streaming, στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://iptv1.cytanet.com.cy/player/itu.html

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
28 Σεπτεμβρίου, 2015

Agenda_ITU150-DSM Conference.pdf

Back to Top