Λογότυπο Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών


Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προγραμματίζει τη διοργάνωση, στις αρχές Οκτωβρίου, ημερίδας με τίτλο “Challenges for Cyprus: Digital Single Market and ICT Innovation”, η οποία θα είναι υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), κ. Houlin Zhao, καθώς και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το διαδίκτυο και οι ψηφιακές τεχνολογίες μεταμορφώνουν τον κόσμο μας. Ωστόσο, τα υπάρχοντα εμπόδια στα on-line μέσα έχουν ως αποτέλεσμα οι πολίτες να χάνουν σε αγαθά και υπηρεσίες, οι εταιρείες του Διαδικτύου και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις να έχουν περιορισμένους ορίζοντες και οι επιχειρήσεις και κυβερνήσεις να μην μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από τα ψηφιακά εργαλεία.

Ήρθε η ώρα, η ενιαία αγορά της ΕΕ να ταιριάξει στην ψηφιακή εποχή (ενιαία ψηφιακή αγορά) – με το να γκρεμίσει ρυθμιστικούς τοίχους και με το να μετακινηθεί από τις 28 εθνικές αγορές σε μία ενιαία. Αυτό θα μπορούσε να συνεισφέρει €415 δισεκατομμύρια ετησίως στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και να δημιουργήσει 3,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Παρακαλώ παραθέστε τυχόν σκέψεις, ερωτήσεις και προτάσεις/εισηγήσεις σε σχέση με την εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς (Digital Single Market), στον πιο κάτω σύνδεσμο, το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, 2015:

https://ec.europa.eu/futurium/en/content/going-local-cyprus-digital-single-market-ict-innovation

Back to Top